Je keuken schilderen? Enkele tips!

Of je nu beschikt over een open leefkeuken of een klein functioneel keukentje, door je keuken doordacht te schilderen, geef je deze drukbezochte ruimte een geheel eigen karakter. Afwasbare muren boven het kookfornuis, magneetverf op een kleine accentmuur of de perfecte kleurenmatch met de leefruimte: met verf kan je in de keuken alle kanten uit.

Wanneer je overweegt om je keuken te schilderen, is het van belang om te kiezen voor een kwaliteitsverf die makkelijk is in onderhoud. Een keuken is immers vaak de meest intensief gebruikte ruimte van het huis, dus de verf dient ook naar verhouding duurzaam te zijn. Door de regel wordt voor een keuken bijvoorbeeld eerder een glanzende lakverf aangeraden omdat deze makkelijker in onderhoud is dan een matte verf.

Omdat je in een keuken heel wat vet tegenkomt, wordt ook aangeraden om de te schilderen keukenmuren eerst grondig te ontvetten, zelfs nog voor je deze zou gaan afschuren. Bovendien kies je voor een keuken best voor een lakverf op basis van solvent, omdat deze het best scoort op vlak van vetresistentie en krasbestendigheid.